Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

luni, 8 august 2011

Gelozim,gelozim...


vom accede la experinta punctului zero...exact cand o VOM ALEGE!

     Azi am sa ating o asa numita problematica "spinoasa" -GELOZIA ! Si voi incepe cu un citat aproximativ din Sf. Augustin, care spunea ca "nu poti vindeca DECAT ceea ce strangi in brate"
De asemeni am sa supun atentie voastre un citat dintr-o carte foarte documentata, Ochiul Sinelui:
     Cata vreme experientza ne-a fost sau inca ne este dominata de pretinsele valori ale mintii, a fi geloziti se constituia intr-un soi de "compliment" stupid, deoarece se insinua ca doar cel ce nu iubeste nu este gelos, altfel spus, gelozia ar fi o marturisire a iubirii. Cu cat are loc o trezire din visele stupide ale mintii, cu atat mai clar incepe sa ne fie ce inseamna de fapt aceasta absurda "traire".
     Deci, in primul rand un gelos ESTE IN TOTALA/PARTIALA INCONSTIENTZA....(oare mai conteaza ca e partiala daca tot e?), el identificandu-se cu un anumit... "ROL", masca. Apoi  gelozia are in spate o imensa frica, venita din teama ca daca partenerul/partenera se deschide, va observa ca -chipurile- tu nu mai esti asa de bun. Deci o lipsa de incredere in sine, singurul "pacat" posibil in Creatie. Cream constient realitatea negarii de sine?
     Pe un alt nivel gelozia este, de fapt, o manifestare a iluziei posesiunii. Oricum nu poti poseda nici un atom aici, totul e al Mamei Pamant, chiar si corpuletzul "tau" e imprumutat de la ea, atom cu atom... Dar vrei sa posezi pe un altul, care mai este si divinitate...ca si tine...! Succes!
     Dragilor, absolut nimeni in experienta de aici nu ne poate face absolut nimic, daca noi insine nu ne-o facem. Ce ne facem este subliniat in citatul din "ochiul sinelui". Daca alegem in continuare hipnoza vechii paradigme de gandire, desigur experintza nu are cum sa valideze ceva ce NOI NU AM ALES sa schimbam in constientza.
      Interesant insa este faptul ca cel ce este gelos se afla IN FRECVENTA MINTII. Desigur, mintea il minte pe el ca ea iubeste-mintea- pentru ca, matematic, daca te afli in frecventa care contine GELOZIA, in mod obligatoriu nu esti IN CEA A INIMII, care e muuult mai sus. Daca a reusit sa te minta pe tine, desigur vei minti la randul tau, PRETINZAND APOI CA IUBESTI!  Sper sa va fie limpede acest aspect. CAT TIMP GELOZESTI , esti doar prost sa te iluzionezi ca acolo e ceva ce se poate numi IUBIRE! NU are cum sa fie! TU nu esti acea iubire ci...esti...gelozia mintii tale. Deci despre ce ne jucam ca vorbim?
      Si mai haios este cand "este gelozit" un Iluminat. Asta nu mai este PERSOANA! El doar manifesta IUBIREA SURSEI! Nu mai este nimic in el care sa poata fi "posedat",cu ata mai putin care sa "posede"...El te tine in brate cu toata IUBIREA, ...care, macar el e constient ca nu e "A LUI". El stie ca ASA CEVA NU EXISTA decat in jocurile mintii. Si mai stie BINE ca, doar daca te tine in brate te ajuta...sa te vindeci. De ce sa te vindeci? De jocurile mintii, infinite...uneori de-a boala, alteori de alte pretentii la suferinte fara substantza. El traieste acel ho'oponopono...permanent. El nu are ce sa doreasaca de la tine si stie ca nici el nu iti poate da absolut nimic...Intr-o Lume lipsita de materialitate, in Maya, ce altceva sa existe decat un joc de infoenergii? Nimeni nu saraceste jucandu-se,
decat daca isi viseaza visul mintii lui, dar si asa tot joc este, doar ca hipnoza nu-l lasa sa vada. Inca! Un "blestem" de sfarsit ar fi ...sa va iluminati!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...